The Mirror: United wil 110 miljoen uitgeven voor duo; nog 175 miljoen over

The Mirror: United wil 110 miljoen uitgeven voor duo; nog 175 miljoen over

25-05-2018 21:26
39

Manchester United is een stap dichter bij de komst van Fred en hoopt dat Toby Alderweireld nog voor het WK als versterking wordt binnengehaald. Voor Fred wordt een slordige zestig miljoen euro betaald en de Engelsen willen vijftig miljoen betalen voor Alderweireld.

Fred is deze week door Engelse media, waaronder Sky Sports en The Guardian, al in verband gebracht met United en tabloid The Mirror meldt nu dat United een grote dubbelslag wil slaan. Een deal tussen United en Shakhtar is naar verluidt dichtbij. Manager José Mourinho hoopt dat de onderhandelingen zijn afgerond voor het WK in Rusland begint.

Fred en Alderweireld zijn onderdeel van een grondige renovatie van United. De 110 miljoen euro die voor het duo betaald moet worden is nog niet eens de helft van de 250 miljoen pond (omgerekend ongeveer 285 miljoen euro) die de club uit wil geven om de selectie voor komend seizoen te versterken. Dat is volgens Mourinho nodig om écht de concurrentie met Manchester City aan te kunnen gaan.

United heeft goede hoop dat ook Alderweireld spoedig gehaald kan worden, maar Daniel Levy ligt vooralsnog dwars. De voorzitter van de Spurs vraagt, ondanks een eenjarig contract, 85 miljoen voor Alderweireld. Het contract van de Belg loopt volgend jaar af, maar ondanks dat wil Levy volgens The Mirror de hoofdprijs hebben. United vindt dat veel te veel en wil niet verder gaan dan vijftig miljoen euro.

De onderhandelingen tussen beide clubs verlopen dan ook stroef, maar verwacht wordt wel dat er nog voor het WK een akkoord wordt bereikt. Alderweireld heeft in zijn contract staan dat hij volgend seizoen voor minder dan dertig miljoen euro mag vertrekken. Daarom hoopt Spurs nu te cashen en vraagt Levy de hoofdprijs.