Ontgoochelde Van Dijk over Karius: Dit hoort gewoon bij het vak

Ontgoochelde Van Dijk over Karius: "Dit hoort gewoon bij het vak"

26-05-2018 23:50
37

Na afloop van de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid (3-1) weigerde Virgil van Dijk af te geven op Loris Karius. Met twee gigantische blunders was de Duitse goalie haast persoonlijk verantwoordelijk voor de nederlaag van Liverpool. 

Toch wilde Van Dijk dat in gesprek met Veronica niet zo stellen. "Vreselijk, het is echt vreselijk", zei hij ontgoocheld. Veel meer kwam er even niet uit bij de aanvoerder van Oranje. "Ongelooflijk. Dit is een gevoel dat ik niet nog een keer wil meemaken. We wisten dat het lastig zou worden, maar we wisten ook dat zij problemen met ons zouden hebben. Dat was bij vlagen ook zo - maar zij winnen hier met 3-1."

"Ik heb die 1-0 niet eens gezien, moet ik eerlijk zeggen. Dat was heel raar. We kwamen goed terug, maar dan scoren zij zo'n wonderdoelpunt. Die kwaliteiten hebben ze wel."

Ook bij de beslissende 3-1 van Gareth Bale ging Karius in de fout. "We doen het samen, dit hoort gewoon bij het vak. Niemand is perfect, fouten horen erbij. Het is wel jammer dat het vanavond zo loopt."

Lees ook: Zes conclusies na finale: trieste avond voor Virgil en Gini, Bale verdient beter