La Gazzetta weet het zeker: Nederlandse vedette belangrijkste doelwit van AC Milan

La Gazzetta weet het zeker: Nederlandse vedette belangrijkste doelwit van AC Milan

28-05-2018 09:57
43

AC Milan gaat er deze zomer álles aan doen om Memphis Depay naar San Siro te halen. Dat meldt sportkrant La Gazzetta dello Sport maandag. De vedette van Olympique Lyon zou zelf wel oren hebben naar een transfer. 

Het gerucht dat Memphis bovenaan het verlanglijstje van Milan staat, doet al maanden de ronde in Italië. De gevallen grootmacht wil terugkeren naar de absolute top en ziet in Memphis een geschikte versterking. De Oranje-international heeft een prijskaartje van minimaal 40 miljoen euro, weet La Gazzetta

Milan eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats in de Serie A. Daarmee plaatsten de Rossoneri zich voor de Europa League. Echter, omdat de club zich niet aan de Financial Fair Play-regels van de UEFA hield, dreigt nu uitsluiting van Europees voetbal. Memphis lijkt dat geen probleem te vinden. De voormalig speler van Manchester United en PSV ziet een nieuw avontuur in modestad Milaan naar verluidt zitten.

Afgelopen seizoen was Memphis van enorme waarde voor Lyon. De 24-jarige rechtspoot was in de Ligue 1 goed voor 19 goals en 13 assists. Op de slotdag van de competitie tekende Memphis voor een hattrick. Lyon won daardoor met 3-2 van OGC Nice en verzekerde zich zo van de derde plek.