Padt, Van Drongelen, Janssen en Ajax-target: de transfersuggesties van PSV-fans

Padt, Van Drongelen, Janssen en Ajax-target: de transfersuggesties van PSV-fans

28-05-2018 16:00
85

Eerder deze maand vroegen we PSV-fans om zich voor één dag transferbaas van de landskampioen te wanen. Welke spelers zou jíj naar Eindhoven halen als technisch manager? Wie moeten er verkocht worden? Waar is versterking nodig? Er werd massaal gereageerd. De namen, bedragen en opstellingen vlogen ons om de oren. Dit is een bloemlezing van de beste en leukste comments.

Vrijwel alle PSV'ers rekenen erop dat uitblinker Jeroen Zoet in de zomer verkast. De Oranje-international zal zo'n 7 à 10 miljoen euro in het laatje brengen, denken onder meer users Bram van Doorn en Dave Linssen. Daan Custers voorspelt dat Zoet naar een subtopper in Engeland, Duitsland of Spanje vertrekt, terwijl BekvandeGek tegen de stroom ingaat: ‘Contractverlenging aanbieden, laten schitteren in de Champions League en dáárna voor echt serieus geld verkopen’, schrijft hij.

Angelino en Denzel Dumfries zijn volgens de achterban zekerheidjes als inkomende transfers. De backs van respectievelijk NAC Breda en sc Heerenveen moeten het verlies van Joshua Brenet en Santiago Arias gaan opvangen. Plattekar schrijft dat Timo Letschert (Sassuolo) een geschikte versterking zou zijn. MichelHX heeft juist Rick van Drongelen op het oog. Het Nederlandse talent degradeerde deze maand met Hamburger SV en zou mogelijk gehuurd kunnen worden.

Daan Custers denkt dat Arias en Nicolas Isimat-Mirin opgeteld zo’n 16 miljoen euro kunnen opleveren. PSV kan van dat geld vervolgens mooi linksback Douglas Costa kopen van HSV. ‘Viergever zal moeten strijden met het grote talent Obispo terwijl Schwaab en Luckassen de andere centrale positie zullen bestrijken. Van Schwaab zal meer leiding verwacht worden na afgelopen seizoen.’


User Jasper de V. heeft grootse plannen. Als transferbaas in het Philips Stadion wil hij Maxime Lestienne en Jefferson Farfán beiden transfervrij inlijven. PEC Zwolle-controleur Ryan Thomas kost zo’n zes miljoen euro, schat hij, en in de spits neemt Aleksandar Mitrović (Newcastle United) de plek over van Luuk de Jong.

Jemael Barron ging er eens goed voor zitten en schreef een uitgebreid betoog. Hij verwacht dat naast De Jong, Zoet en Arias ook Hirving Lozano verkast. PSV moet in zijn ogen ‘alles op alles zetten’ om Steven Bergwijn te behouden. 'Daar krijg je over een jaar of twee een Depay-bedrag voor!'

Barron denkt daarnaast dat er wel een dealtje valt te sluiten met AZ. ‘Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh: 15 à 20 miljoen voor deze twee, dat koppel is een garantie voor doelpunten.’

Sir Psycho Sexy - complimenten voor de naam – denkt aan een verkoop van De Jong en richt daarna het vizier op Londen. ‘Kijken of Vincent Janssen gehuurd kan worden van Spurs.’


De naam van Janssen duikt sowieso vaak op. Ook Muhrino en Dave Linssen zien hem als een haalbare versterking. Een andere naam die een paar keer de revue passeert: Erick Gutierrez. Bizzy en Dimitri Molotovski willen de buidel trekken om de landgenoot van Lozano naar Nederland te halen.

Veel users vinden dat PSV zich in de zomer vooral moet focussen op de eigen jeugd. Een vertrek van De Jong, Bergwijn, Lozano en/of Gastón Pereiro zou intern kunnen worden opgevangen. PSV heeft natuurlijk Maximiliano Romero op de loonlijst en daarachter staan Mauro Junior, Cody Gakpo, Donyell Malen en Albert Gudmundsson te trappelen.

‘Als PSV goed verkoopt en durft te investeren, kan het verjongen en zichzelf verbeteren’, schrijft Jemael Barron. ‘Het is een veel betere filosofie. Dit is de enige manier om in de toekomst de concurrentie aan te gaan met Ajax!’

Eindhoven de Gekste 2.0 valt direct met de deur in huis en heeft de opstelling voor komend seizoen al klaarliggen: Padt, Angelino, Viergever, Schwaab, Dumfries, Hendrix, Gutierrez, Mauro, Bergwijn, Romero en Lozano. ‘Als Lozano blijft, zou ik er niets bijhalen. Als Bergwijn én Lozano vertrekken, dan Edmilson halen. Anders invullen met eigen jeugd’.


Niet Padt, maar PSV-held Heurelho Gomes wordt wat Lorenzo von Matterhorn betreft de opvolger van Zoet. Daarnaast is Ajax-target Rodolfo Pizarro in zijn ogen de ideale versterking voor het middenveld.

De users van VP lijken zich neer te leggen bij een afscheid van Marco van Ginkel. Het definitieve vertrek van de Chelsea-huurling hoeft echter geen ramp te zijn voor PSV. ‘We hebben verder prima spelers, met genoeg potentieel’, aldus Sucrates. ‘Hendrix, Bart Ramselaar…’ Daarnaast wordt pareltje Dante Rigo door onder meer BekvandeGek en Daan Custers naar voren geschoven als een speler die komend seizoen definitief kan doorbreken.