Het is een mooie club. Of ik naar PSV ga weet ik nog niet

"Het is een mooie club. Of ik naar PSV ga weet ik nog niet"

29-05-2018 21:02
28

Denzel Dumfries geeft toe dat hij PSV 'een mooie club' vindt. De rechtsback van sc Heerenveen laat zich bij Andy in de Auto echter niet uitgebreid uit over de interesse van de Eindhovenaren. Wel is hij erg gecharmeerd van de landskampioen.

"Als ik daar voetbalde, vond ik het ook mooi", zegt Dumfries. "Het is een mooie club. Of ik naar PSV ga weet ik nog niet. Het is natuurlijk een mooie club. Wat moet ik zeggen? Het is gewoon een mooie club. Het is toch mooi als je zo'n stap kan maken? Je speelt voor het kampioenschap, Champions League. Dat is het mooiste wat er is, toch?"

Wedden

Meer odds

Dumfries ontwikkelt zich razendsnel. Vier jaar geleden speelde hij nog bij de amateurs van Barendrecht. "Toen ik achttien was ging ik naar Sparta. Dat is vier jaar geleden. Ik sloot aan bij de A1 van Sparta. Na twee maanden tekende ik mijn eerste contract. Na drie maanden zat ik al op de bank (tegen Roda JC, red.). Ik dacht: wat is dit? Dit gaat snel."

En dus gaat Dumfries mogelijk in vier jaar tijd van de amateurs naar de Champions League. "Ik sta er niet bij stil hoe snel dat kan gaan. Nu heb ik net een trainingsstage gehad bij het Nederlands elftal. Dat was ook top en echt leuk om mee te maken. Ik wist vroeger al dat ik profvoetballer wilde worden. Je moet gewoon in jezelf geloven."

Lees ook'Transfer naar PSV tóch weer mogelijk: partijen 'naderen elkaar''