Update: 'Transfer naar PSV tóch weer mogelijk: partijen 'naderen elkaar''

Update: 'Transfer naar PSV tóch weer mogelijk: partijen 'naderen elkaar''

29-05-2018 00:06
228

Denzel Dumfries vertrekt zo goed als zeker niet naar PSV. Volgens technisch manager Marcel Brands vraagt sc Heerenveen simpelweg te veel geld voor de 22-jarige rechtsback. PSV richt zich nu op een buitenlandse rechtsback.

Brands laat dat weten aan Voetbal International. PSV ziet in Dumfries een vervanger van Santiago Arias, waarvan Brands verwacht dat hij 'zeker weggaat'. "Maar de kans dat Dumfries komt, acht ik heel klein", laat de technische man weten aan VI. "Heerenveen vraagt te veel geld voor hem. Ze mogen natuurlijk vragen wat ze willen, maar PSV gaat dat niet betalen. Er wordt nu gekeken naar een buitenlandse speler voor de rechtsbackpositie."

Dumfries zelf hoopte naar PSV te kunnen verhuizen, maar die kans is inmiddels zeer klein. Dumfries is op dit moment met Jong Oranje in Zuid-Amerika, waar de ploeg van bondscoach Art Langeler twee oefenwedstrijden spelen. Heerenveen haalde de rechtsback vorige zomer op bij Sparta. De club uit Friesland zou rond de zeven miljoen euro voor Dumfries willen hebben.

Update 29-5 00.06: De kans dat Dumfries alsnog naar PSV gaat is toegenomen. Het Eindhovens Dagblad meldt maandagavond dat de clubs 'elkaar naderen' in de gesprekken over een transfer. PSV bood in eerste instantie vier miljoen, maar is bereid meer op tafel te leggen.

Heerenveen leek niet in beweging te komen, maar dat wordt mogelijk anders. De Friezen gaven geen reactie op het bod van vier miljoen, maar de afgelopen dagen zijn beide partijen toch met elkaar gaan praten.

Het is niet duidelijk hoeveel nu het verschil is tussen vraag en aanbod. Als de deal op korte termijn niet rondkomt, dan schakelt PSV alsnog door. Het plan van de club is om snel een nieuwe rechtsback aan te trekken. PSV wil alleen zakendoen als Heerenveen de vraagprijs laat zakken.