'Heb gehoord dat sommige mensen vinden dat ik te vroeg vertrek. Doet me niets'

'Heb gehoord dat sommige mensen vinden dat ik te vroeg vertrek. Doet me niets'

Gepubliceerd: woensdag 30 mei 2018 om 08:48wo 30-05-2018 om 08:48

Thijs Dallinga ziet bij zijn nieuwe club FC Groningen méér perspectief dan bij FC Emmen. Deze week rondde de zeventienjarige spits zijn transfer naar De Trots van het Noorden af. Dallinga twijfelde aanvankelijk wel over de deal, geeft hij toe. 

"Het is zeker geen makkelijke keuze geweest. Emmen voelt na al die jaren vertrouwd en ik heb afgelopen seizoen mijn debuut gemaakt in het betaald voetbal", aldus de tiener in gesprek met het Dagblad van het Noorden. 

"Toch denk ik dat Groningen de beste vervolgstap is. Ik heb gehoord dat sommige mensen vinden dat ik te vroeg vertrek. Maar ik weet als geen ander waarom ik deze stap maak en sta daar honderd procent achter. De kritiek doet me niets."

Promovendus Emmen wilde hem - net als Groningen - ook voor drie jaar binden. "Maar toen we promoveerden, had ik voor mezelf de knoop al doorgehakt. Ik wil zo snel mogelijk in de Eredivisie spelen. Dat is nu mogelijk in Emmen, zou je zeggen. Maar niemand kan voorspellen of de club overleeft in de Eredivisie. Bij Groningen kan ik bovendien eerst elke week in het beloftenelftal spelen. Die mogelijkheid had ik niet bij Emmen."

Lees ook: FC Groningen berooft FC Emmen van talentvolle spits: 'Dat past in ons streven'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws