Cocu had 'app-contact' met geplaagde collega: 'Vasthouden aan je visie'

Cocu had 'app-contact' met geplaagde collega: 'Vasthouden aan je visie'

01-06-2018 20:40
11

Ernest Faber beleefde een moeizaam seizoen met FC Groningen, al eindigde de Trots van het Noorden sterk. Tijdens de moeilijke momenten had de oefenmeester geregeld contact met PSV-trainer Phillip Cocu.

"Op dat soort momenten heb je een beetje app-contact met elkaar. Zo van: rustig blijven, vasthouden aan je visie en daarin even de nieuwe normen zetten. En vooral aandacht hebben naar elkaar, want daar heb je invloed op. Alles wat afleidt proberen af te schermen voor het team en voor de staf", zegt Faber tegen FOX Sports. Hij speelde in Eindhoven samen met Cocu en was tussen 2013 en 2015 diens assistent.

"Maar met meerdere mensen in de voetbalwereld deel je de ervaringen. Dat is wel prettig. Daardoor krijg je ook een bepaalde rust: we houden vast aan wat we hebben afgesproken", vertelt Faber, die uiteindelijk met Groningen de ommekeer bewerkstelligde. "Als je punten pakt krijg je meer zelfvertrouwen, wordt iedereen wat vrolijker en wat opener. En dan gaat de samenwerking dus wat makkelijker verlopen."

Faber moest aan het eind van het seizoen plaatsmaken bij Groningen. Hij werd opgevolgd door Danny Buijs.