FC Twente stelt technisch directeur aan: 'Eerste opdracht: selectie samenstellen'

FC Twente stelt technisch directeur aan: 'Eerste opdracht: selectie samenstellen'

02-06-2018 07:15
34

Ted van Leeuwen keert definitief terug bij FC Twente. Hij gaat per 1 juli aan de slag als technisch directeur in Enschede. Het afgelopen seizoen was Van Leeuwen werkzaam bij het Deense Esbjerg FB, daar kondigde hij vrijdag zijn vertrek aan.

Van Leeuwen was tussen juni 2015 en oktober 2016 al technisch manager bij Twente. Hij staat voor een flinke uitdaging in de Grolsch Veste. "Net als tijdens mijn eerste periode bij FC Twente is de situatie waarin de club zich bevindt complex en zijn de mogelijkheden beperkt. Dat vraagt een bepaalde creativiteit van iedereen. De eerste opdracht is duidelijk: op korte termijn de selectie samenstellen waarmee we terug kunnen keren in de Eredivisie", zegt Van Leeuwen op de clubsite.

Wedden

Meer odds

Volgens De Telegraaf wordt op korte termijn Marino Pusic gevraagd om hoofdtrainer te blijven, waarna de blik op de selectie gericht kan worden. De degradant legde al routinier Wout Brama vast en wordt ook gelinkt aan Iliass Bel Hassani en Rens van Eijden (beiden AZ). Hoewel Frederik Jensen heeft aangegeven te willen vertrekken, hoopt Twente hem net als steunpilaar Oussama Assaidi te behouden.

Van Leeuwen vervulde eerder ook technische functies bij AGOVV, Vitesse, Valletta FC op Malta en Anorthosis Famagusta op Cyprus. "We willen met de club terug waar we vandaan komen, daar heeft Ted een belangrijke rol in", besluit algemeen directeur Erik Velderman.

Lees ookFC Twente kan toeslaan: "Het is de moeilijkste beslissing in mijn voetballeven"
.