In de schoenen van Overmars: welke spelers moet Ajax kopen en laten gaan?

In de schoenen van Overmars: welke spelers moet Ajax kopen en laten gaan?

04-06-2018 09:00
102

Aan ons verzoek aan jullie, onze users en lezers, om voor één dag transferbaas van PSV te spelen, werd overweldigend veel gehoor gegeven. Tijd om door te schakelen naar Amsterdam en in de huid te kruipen van directeur spelersbeleid Marc Overmars. Welke spelers moet Ajax sowieso halen? Van wie kan er beter afscheid genomen worden? En wat te doen met Matthijs de Ligt en Justin Kluivert? Jij krijgt het podium om jouw mening te ventileren. 

Drie maanden lang geen competitievoetbal: voor sommigen is het een verschrikking. Tegelijkertijd verheugen veel voetbalfans zich juíst op deze periode. Silly season is begonnen, de periode waarin de miljoenenbedragen ons om de oren vliegen, dagelijks nieuwe namen opduiken in het geruchtencircuit en zaakwaarnemers een dagtaak hebben aan het afronden van deals. Ook in de Johan Cruijff Arena staat er de komende weken en maanden van alles te gebeuren op transfergebied. Een beetje hulp is vast welkom voor Overmars, wiens telefoon roodgloeiend staat. 

Diverse spelers van de vice-kampioen van de Eredivisie worden namelijk gelinkt aan buitenlandse topclubs. Blijft De Ligt nog een jaartje of vertrekt hij voor een megabedrag naar Engeland, Italië of Spanje? Hoe loopt de soap rond Kluivert af? Klopt er iemand aan voor Kasper Dolberg, Donny van de Beek of David Neres? En volgen er na Perr Schuurs, Hassane Bandé, Zakaria Labyad en - waarschijnlijk - Lisandro Magallán nóg meer aankopen?

Jij kan nu voor één keer de transferbaas van Ajax uithangen door jouw visie te delen. VoetbalPrimeur is héél benieuwd naar de mening van ons publiek. Laat je stem horen onder dit artikel en vertel in een comment wie er wat jou betreft sowieso in Amsterdam moeten blijven. Welke talenten uit de Eredivisie zou Ajax moeten inlijven? Op welke positie in het elftal zijn investeringen nodig? Moeten er meer spelers van Jong Ajax worden doorgeschoven? En welke namen horen op de transferlijst geplaatst te worden? 

De beste en leukste comments onder dit bericht bundelen we over een paar dagen. Dat leverde naar aanleiding van alle reacties van PSV-fans eerder dit stuk op. Barst los en verras ons!