Zorgwekkende boodschap over Nouri: 'Perspectief is dat het zo zal blijven'

Zorgwekkende boodschap over Nouri: 'Perspectief is dat het zo zal blijven'

04-06-2018 17:13
93

De gezondheidstoestand van Abdelhak Nouri is sinds de laatste update nog altijd onveranderd. Dat laat Khalid Kasem, woordvoerder van de familie, weten aan FOX Sports.

"Er is een heel lage staat van bewustzijn en het perspectief op de lange termijn is dat het zo zal blijven", aldus Kasem. "Het is verschrikkelijk en heel moeilijk te verteren. Eén dat zo'n situatie zich voordoet, dat je naast het bed van je kind of je broer zit die blijvende hersenschade heeft opgelopen. Maar dat het voorkomen had kunnen worden maakt het zwaarder, dat steekt nog meer."

Dat zorgt er ook voor dat er een zaak volgt bij de arbitragecommissie. Volgens Kasem wilde de familie van Nouri dat liever vermijden, maar werden ze eigenlijk gedwongen om die stap te nemen. "De familie verkeert in een hele moeilijke fase. Elke dag zijn zij bezig met de verzorging en dan leidt dit af waar ze eigenlijk mee bezig willen en moeten zijn."

"Deze discussie blijft mentaal in de weg staan en ze willen dat er verantwoordelijkheid wordt genomen voor dingen die verkeerd zijn gegaan", stelt Kasem, die benadrukt dat de familie met veel mensen binnen Ajax nog een warme band heeft. "Maar vanuit de directie is een standpunt ingenomen die afwijkt van wat de familie wil."