'Ajax, hoe stom kun je zijn. Je hebt al niet zo'n goede naam. Maak het niet erger'

'Ajax, hoe stom kun je zijn. Je hebt al niet zo'n goede naam. Maak het niet erger'

05-06-2018 12:40
151

Ajax moet de familie van Abdelhak Nouri een fors bedrag geven en 'alles wat met advocaten, rechters en arbitragecommissies te maken heeft' vermijden. Parool-columnist Theodor Holman schrijft dat dinsdag. 

'O, Ajax - hoe stom kun je zijn. Je hebt al niet zo'n goede naam, zeker niet buiten Amsterdam en je hebt nu een kans. Maak het nu niet erger', steekt Holman van wal. 

'Geef die familie van Nouri een fors bedrag. Vermijd alles wat met advocaten, rechters en arbitragecommissies te maken heeft. Drijf het niet op de spits. Maak de tragische gebeurtenis niet tragischer, zelfs al heb je gelijk. Ik geloof heus wel dat die letselschadeadvocaten de familie hebben gek gemaakt, maar dat is een verlies dat je moet nemen.'

'Ajax moet en moet altijd winnen, maar na het ongeluk van Nouri is het de clubplicht om deze juridische strijd te verliezen. Nog beter is het elk juridisch conflict te vermijden als dat nog kan. Het bedrag dat je uitkeert zal altijd te laag zijn. Maar ook dat weet je. Geld is soms het enige dat troost biedt.'

Eerder op dag meldde De Telegraaf dat Ajax diverse voorstellen heeft gedaan aan de familie van Nouri. De jonge middenvelder van Ajax stortte een jaar geleden in tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Hij liep hersenbeschadiging op. Alle voorstellen van de leiding van Amsterdam zijn vooralsnog afgewezen. 

De volledige column van Holman is hier te lezen