Telegraaf: Ajax bood geld, tienjarig contract of tribune: advocaten Nouri weigeren

Telegraaf: Ajax bood geld, tienjarig contract of tribune: advocaten Nouri weigeren

05-06-2018 07:03
162

Ajax zit in zijn maag met de zaak-Abdelhak Nouri. De Amsterdammers hopen het zo snel mogelijk eens te worden met de familie van het onfortuinlijke talent over een afwikkeling van de juridische strijd.

Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop hopen volgens De Telegraaf op een zo chique mogelijk oplossing, zonder tussenkomst van diverse juristen. Ajax heeft volgens de ochtendkrant verschillende voorstellen aan de familie gedaan: het regelen van huisvesting en de verpleging van Nouri, hem een tienjarig contract aanbieden, een tribune op De Toekomst of in de Johan Cruijff Arena naar hem vernoemen, de nog op te richten Nouri Foundation financieel ondersteunen of een jaarlijkse benefietwedstrijd organiseren.

Al deze voorstellen zouden echter terzijde zijn geschoven door de vertegenwoordigers van de familie, advocaat Khalid Kasem en letseladvocaat John Beer. De belangenbehartigers hebben maandagochtend via de media aangekondigd dat men een arbitragezaak aanspant tegen Ajax. Volgens De Telegraaf baalt de club, die al liet weten niet aansprakelijk te zijn voor het tragische incident, van de berichtgeving. Ajax wordt nu afgeschilderd als een koude, gevoelloze club, terwijl men juist een chique, niet-juridische oplossing zou willen voor de slepende kwestie.

Beer
Die oplossing lijkt echter ver weg, vanwege de op handen zijnde arbitragezaak. Ajax zou 'in de houdgreep' van letseladvocaat Beer zitten. Deze is van mening dat Ajax ernstige steken heeft laten vallen. "Als Ajax in de periode na het ongeluk met gebogen hoofd naar de familie was toegegaan - en gewoon had gezegd: het is vreselijk misgegaan, we kunnen de tijd helaas niet terugdraaien, maar we gaan jullie absoluut helpen. Dan hadden ze aan de familie Nouri een heel goede gesprekspartner gehad. Dan waren beide partijen nooit zo tegenover elkaar komen te staan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Het statement dat Ajax maandagochtend uitbracht, zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij Beer. "Wat betreft aansprakelijkheid, was er steeds opnieuw sprake van een ontwijkende houding. Ajax had veel meer nederigheid en verantwoordelijkheid moeten tonen richting de familie. Toen dat steeds opnieuw uitbleef, ook na een uitgebreid gesprek hierover, kon de familie niet anders dan deze weg bewandelen", aldus de letseladvocaat. "Een professionele organisatie hoort volgens mij te zeggen in dit soort gevallen: wij helpen jullie, we nemen maximale verantwoordelijkheid, ongeacht de financiële gevolgen."

Of Ajax daadwerkelijk de door De Telegraaf genoemde voorstellen aan de familie Nouri heeft gedaan, komt in het Algemeen Dagblad-interview overigens niet ter sprake.