'Bod van 10 miljoen weggehoond door Ajax; Overmars vreest sneeuwbaleffect'

'Bod van 10 miljoen weggehoond door Ajax; Overmars vreest sneeuwbaleffect'

06-06-2018 06:37
122

Een eerste bod van AS Roma op Justin Kluivert is door de directie van Ajax 'weggelachen'. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta schreef dinsdagavond dat Ajax en Roma bijna akkoord zijn over een transfer. Daar is absoluut geen sprake van. 

Roma, de nummer drie van de Serie A, heeft zich officieel in Amsterdam gemeld voor Kluivert (19). Het openingsbod van de Italianen zou een slordige tien miljoen euro bedragen. Dat bedrag kan Ajax niet serieus nemen. 

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is in principe niet bereid om Kluivert te verkopen - en zéker niet voor een habbekrats, weet De Telegraaf. Het contract van de éénmalig Oranje-international loopt in 2019 af en alles wijst erop dat Kluivert en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola niet van plan zijn om te verlengen. Toch wil Ajax de vleugelaanvaller voor de club behouden. 

Overmars zou met name bang zijn voor een sneeuwbaleffect in de Johan Cruijff Arena. Wanneer Ajax meewerkt aan een transfer van Kluivert, dan volgen daarna mogelijk ook namen als David Neres, Frenkie de Jong en Kasper Dolberg richting de Amsterdamse exit. 

Lees ook: 'Ajax en AS Roma nagenoeg akkoord over miljoenentransfer Kluivert'