Nieuwe Eredivisie-plannen crashen: géén kleinere competitie en afschaf kunstgras

Nieuwe Eredivisie-plannen crashen: géén kleinere competitie en afschaf kunstgras

06-06-2018 14:07
62

De plannen om de Eredivisie ingrijpend op de schop te nemen, vinden voorlopig géén doorgang. Onderhandelingen over onder meer een kleinere competitie, televisiegelden en kunstgras zijn mislukt. Voetbal International schrijft dat woensdag. 

Eerder op de dag stond er in Zeist een algemene vergadering op het programma. De Eredivisie CV stond na afloop met lege handen, meldt VI. Zeven maanden lang werd er gesproken over een zogenaamde 'veranderagenda': onder meer het afschaffen van kunstgras, een nieuwe verdeling van tv-gelden én het beter beschermen van jeugdopleiding. 

Alle mooie plannen gaan en kunnen voorlopig de ijskast in: meerdere voorstellen hebben het niet gehaald. 'Bij clubs bleek er weinig vermogen om verder te kijken dan het eigen belang en daarnaast maakte de vereiste stemverhouding (een vijf zesde meerderheid) een akkoord vrijwel onmogelijk', schrijft VI.

'Eerder deze week bleek tijdens een heisessie op de Veluwe dat er volgend seizoen, mogelijk met inzet van een extern bureau, helemaal opnieuw moet worden begonnen. Vandaag werd dan ook geen gerestylede Eredivisie in stemming gebracht in de KNVB-vergadering', schrijft het weekblad verder.