'Liverpool vindt maatje voor Firmino, Salah en Mané en wil voldoen aan afkoopsom'

'Liverpool vindt maatje voor Firmino, Salah en Mané en wil voldoen aan afkoopsom'

06-06-2018 19:30
19

Liverpool ziet in Xherdan Shakiri een aanwinst voor het komende seizoen. The Reds zijn bereid om de afkoopsom van de aanvaller van Stoke City te betalen, zo meldt The Sun

De Zwitser is volgens Klopp een zeer geschikte versterking voor het komende seizoen, zeker nu verschillende aanvallers van Liverpool aan een transfer worden gelinkt. Sadio Mané en Mohamed Salah hebben een topseizoen achter de rug en dus is de kans aanwezig dat Liverpool een of meerdere aanvallers kwijtraakt. 

Wedden

Meer odds

Shaqiri, buitenspeler van beroep, heeft een afkoopsom in zijn contract staan waardoor hij voor twaalf miljoen pond (omgerekend een krappe veertien miljoen euro) mag vertrekken bij Stoke. De 26-jarige aanvaller past binnen het profiel van de speler die Klopp zoekt, namelijk een met enige ervaring. 

Liverpool bekijkt momenteel de mogelijkheden voor een transfer en zal Shaqiri tijdens het WK in Rusland nauwlettend volgen. Nu Stoke is gedegradeerd naar het Championship lijkt een langer verblijf van Shaqiri uitgesloten. Eerder stond de voetballer uit Zwitserland onder contract bij FC Basel, Bayern München en Internazionale.