'Ajax belt Kluivert met spoed op: bijna akkoord met Roma over transfersom'

'Ajax belt Kluivert met spoed op: bijna akkoord met Roma over transfersom'

07-06-2018 12:50
227

Het einde van de transfersoap rond Justin Kluivert lijkt in zicht. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de aanvaller door Ajax is opgebeld dat de transfer bijna rond is. Kluivert heeft zijn vakantie afgebroken om de deal met AS Roma af te ronden.

De Telegraaf schreef eerder deze week dat Ajax een bod van tien miljoen op Kluivert zonder pardon van tafel heeft geveegd, maar volgens La Gazzetta ligt er nu bijna een akkoord op tafel. De transfer moet komend weekend echt definitief worden gemaakt. Kluivert was in Spanje, toen hij door Ajax werd opgebeld dat een akkoord aanstaande is. Roma wacht nog op de definitieve 'ja' van Ajax.

Kluivert pakte donderdagochtend onmiddellijk het vliegtuig terug naar Nederland. Daar stond zaakwaarnemer Mino Raiola op hem te wachten die hem bijpraatte en hem vervolgens op het vliegtuig naar Rome zette, waar hij zijn handtekening moet gaan zetten onder een vijfjarig contract. 

De vaste transfersom bedraagt volgens La Gazzetta twintig miljoen euro. Ajax en Roma onderhandelen echter nog over bepaalde bonussen. De totale transfersom zou uiteindelijk uit kunnen komen op 25 miljoen, schrijft de roze sportkrant.