eSporter Tony Kok vindt derde Eredivisie-club in jaar tijd: Een wereldtopper

eSporter Tony Kok vindt derde Eredivisie-club in jaar tijd: "Een wereldtopper"

07-06-2018 14:39
39

Tony Kok mag zich de nieuwe eSporter van PEC Zwolle noemen. Kok komt over van FC Twente, de club die hij na de degradatie naar de Jupiler League verlaat.

Kok werd bekend nadat hij vorig jaar juli werd aangetrokken door PSV, maar al na twee dagen werd ontslagen. Aanleiding was het Twittergedrag van de jonge eSporter. Kok liet zich in het verleden negatief uit over PSV en de Eindhovense fans. Kort daarna ging hij aan de slag bij FC Twente. Nu de club is gedegradeerd, gaat hij aan de slag bij PEC. 

Kok is de eerste eSporter met drie clubs in twaalf maanden tijd. Kok was voor PSV de eSporter van Telstar. Hij toont zich verheugd met zijn nieuwe job. "Ik ben blij met mijn overstap naar PEC Zwolle en de kans die ik hier krijg. Deze club staat er goed op in de Eredivisie, aan mij nu de taak dit ook in de eDivisie te realiseren", vertelt hij op de clubsite van PEC.

Ook commercieel directeur Joost Broerse reageert. "Met Tony haalt de club een wereldtopper binnenboord. We gaan dit seizoen een gooi doen naar een top vijf klassering in de eDivisie en hopen daarnaast ook aanwezig te zijn bij internationale events. Tony heeft afgelopen seizoen bij zijn oude club FC Twente een goede indruk gemaakt en zijn komst biedt ook op de gebieden van betrokkenheid en bereik mooie kansen."