Opgelucht Ajax strikt toptalent van Raiola: Dit voelt écht fantastisch

Opgelucht Ajax strikt toptalent van Raiola: "Dit voelt écht fantastisch"

07-06-2018 18:30
80

Ajax heeft het contract van de talentvolle Ryan Gravenberch verlengd. De zestienjarige middenvelder zette donderdag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij Ajax, zo meldt de Amsterdamse club

Gravenberch heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2021 speler van Ajax maakt. Daarmee komt er een einde aan de onzekerheid die heerste rond de toekomst van het toptalent. Gravenberch wordt namelijk begeleid door zaakwaarnemer Mino Raiola. Raiola staat erom bekend dat hij talenten regelmatig vroeg naar het buitenland 'brengt'. Zeker nu Ajax in de clinch ligt met Raiola door zaak-Justin Kluivert waren er twijfels of andere talenten uit zijn stal wel zouden bijtekenen.

"Dit voelt écht fantastisch", reageert Gravenberch, die sinds 2010 in de jeugdopleiding van Ajax speelt, op zijn contractondertekening. "Ik vind Ajax de mooiste club van de wereld en speel hier sinds kleins af aan, dus het is een prachtig moment. Mijn doel is om zo snel mogelijk in Ajax 1 te komen."

Ondanks dat Gravenberch pas zestien jaar oud is, speelde hij afgelopen seizoen al in Ajax onder 19. Bovendien kwam hij in actie voor verschillende jeugdelftallen van de KNVB. Eerder op de dag wist Ajax al Bryan Brobbey en een toptalent van AZ te strikken.