'Details Kluivert-contract: meer salaris, Ajax bedingt doorverkooppercentage'

'Details Kluivert-contract: meer salaris, Ajax bedingt doorverkooppercentage'

Gepubliceerd: vrijdag 8 juni 2018 om 07:28vr 08-06-2018 om 07:28

Diverse Italiaanse media hebben informatie over het contract dat Justin Kluivert op korte termijn lijkt te gaan tekenen bij AS Roma. De negentienjarige aanvaller gaat in Rome een stuk meer verdienen dan wat hij momenteel in Amsterdam krijgt.

Kluivert gaat voor vijf jaar tekenen tegen een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro per seizoen, meldt Premium Sport in Italië. Dat bedrag kan ieder jaar worden verhoogd. Ajax en Roma hebben in grote lijnen een akkoord bereikt, maar moeten wel nog de puntjes op de i zetten. Verwacht wordt dat de transfer spoedig rond gaat komen.

La Gazzetta dello Sport schreef donderdag over een transferbedrag van rond de twintig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen, maar Premium Sport meldt dat dat iets lager ligt en dat het totale bedrag uit kan komen op twintig miljoen euro, vijf miljoen minder. 14,4 miljoen euro wordt direct overgemaakt naar Amsterdam en 5,6 miljoen kan verdiend worden met bonussen. Kluivert heeft in Amsterdam nog een contract voor een jaar.

Dat is nog niet alles, want directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft een doorverkooppercentage weten te bedingen, schrijft Premium Sport. Mocht Roma Kluivert in de toekomst verkopen, dan strijkt Ajax negen/tien procent van het totale transferbedrag op.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Kluivert slagen in Rome?

(11354 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws