Update: Feyenoord pikt aardig graantje mee van recordtransfer Kongolo

Update: Feyenoord pikt aardig graantje mee van recordtransfer Kongolo

08-06-2018 21:13
31

Terence Kongolo blijft behouden voor Huddersfield Town. De nummer zestien van het voorbije Premier League-seizoen heeft de oud-Feyenoorder definitief overgenomen van AS Monaco.

Kongolo werd het afgelopen half jaar al uitgeleend aan Huddersfield en heeft zichzelf nu voor vier seizoenen verbonden aan The Terriers. De club wil niet kwijt hoeveel het heeft betaald voor Kongolo, maar vermeldt wel dat het een nieuw clubrecord heeft gevestigd. De viervoudig Oranje-international kost dus meer dan spits Steve Mounié, die een jaar geleden voor 13,3 miljoen euro van Montpellier naar Huddersfield verhuisde.

Manager David Wagner is in zijn nopjes met de deal. "Ik ben zo blij dat we ook volgend seizoen over Terence kunnen beschikken. Dat hij hier blijft, is een belangrijk signaal voor onze club. Voordat hij hierheen kwam, wisten we al dat hij top was. Maar Terence heeft onze verwachten overtroffen", laat de Duitse manager weten aan de clubsite.

Update 21.13 uur: Feyenoord profiteert van de overgang van Terence Kongolo naar Huddersfield Town, weet Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. Via Twitter laat de verslaggever weten dat de Rotterdammers een doorverkooppercentage hebben bedongen, toen de verdediger in 2017 naar AS Monaco vertrok. Het zou gaan om zo'n vijf procent. De hoogte van de transfersom is niet bekend.