Oliseh ziet FOX Sports-terugblik en haalt uit naar Hofland: Het slaat nergens op

Oliseh ziet FOX Sports-terugblik en haalt uit naar Hofland: "Het slaat nergens op"

10-06-2018 17:22
19

Sunday Oliseh heeft wederom uitgehaald naar Fortuna Sittard. De oud-trainer van de promovendus keek zaterdagavond naar FOX Sports en verbaasde zich.

Op FOX werd teruggeblikt op het seizoen van Fortuna, dat op de tweede plaats eindigde in de Jupiler League en komend seizoen - na een afwezigheid van zestien jaar - in de Eredivisie speelt. Oliseh zat aan de buis gekluisterd, maar was niet blij met wat hij allemaal zag. Hij stoort zich aan het feit dat Kevin Hofland 'claimt' een groter aandeel in de promotie te hebben.

'Hoe kan een assistent-trainer die het team 14 van de 38 wedstrijden heeft gecoacht claimen dat hij een groter aandeel heeft in Fortuna's promotie dan een coach die het team van de grond heeft opgebouwd en ze van de negentiende naar de eerste plek leidde?', vraagt Oliseh zich af op Twitter. 'Hij zei dat op FOX Sports in Nederland... Het slaat nergens op.'

Oliseh werd in februari op non-actief gesteld door Fortuna Sittard. De Nigeriaanse trainer spande vervolgens een zaak aan bij de arbitragecommissie van de KNVB om zijn terugkeer af te dwingen. Daar slaagde Oliseh niet in, omdat er volgens de commissie sprake was van een verstoorde arbeidsrelatie. Hofland en Claudio Braga leidden Fortuna naar de Eredivisie.