Overstap naar FC Groningen: Het stadion zat toen helemaal vol tegen Ajax

Overstap naar FC Groningen: "Het stadion zat toen helemaal vol tegen Ajax"

10-06-2018 22:15
27

Als alles volgens plan verloopt, maakt Ahmad Mendes Moreira komend seizoen zijn debuut in het betaald voetbal. In het kielzog van trainer Danny Buijs maakt de 22-jarige aanvaller de overstap naar FC Groningen. Hij heeft er zin in.

Ron Jans, technisch manager van Groningen, zat afgelopen seizoen op de tribune voor Mendes Moreira, die indruk maakte bij Kozakken Boys. "Er zaten daarvoor al meerdere scouts van NEC, FC Den Bosch en FC Groningen voor mij in het stadion, maar uiteindelijk was laatstgenoemde club het meest concreet", vertelt de aanvaller aan Awaydays NL. "Als zo'n club voor je komt, dan hoef je daar niet eens over na te denken."

Mendes Moreira kijkt vooral uit naar de thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion. "Ik was op bezoek bij FC Groningen toen ze thuis speelden tegen Ajax. Het stadion zat toen helemaal vol. Dan zie je hoe groot die club wel niet is. Naar mijn mening staan ze dit jaar te laag op de ranglijst. Als je daarnaast ziet hoeveel kabaal die supporters negentig minuten lang maken, dan is dat echt iets om heel erg naar uit te kijken. Een echte provincieclub."