Update: Saymak definitief weg bij PEC: driejarig contract in Turkije

Update: Saymak definitief weg bij PEC: driejarig contract in Turkije

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 18:45di 12-06-2018 om 18:45

Mustafa Saymak gaat aan de slag in Turkije. Het Algemeen Dagblad weet dat de aanvallende middenvelder van PEC Zwolle transfervrij naar Rizespor verkast. Dinsdag signeert Saymak (25) een driejarig contract bij zijn nieuwe werkgever. 

Het AD meldt dat ook clubs uit Israël, Italië en Nederland concrete belangstelling hadden voor de rechtspoot, die afgelopen seizoen elf competitiedoelpunten maakte namens PEC. Daarmee werd hij topscorer van de ploeg van trainer John van 't Schip. 

Eerder dit jaar werd bekend dat Saymak zijn aflopende contract in Overijssel niet ging verlengen. Hij vindt het deze zomer tijd om een stap hogerop te maken. Saymak voerde gesprekken met het geïnteresseerde Vitesse, maar een verhuizing naar Arnhem was met name financieel niet interessant. 

Bij zijn nieuwe club Rizespor gaat Saymak er qua salaris wél aanzienlijk op vooruit, weet het AD. Afgelopen seizoen werd Rizespor kampioen van de tweede divisie in Turkije. Komend jaar staan er dus topduels met ploegen als Galatasaray en Fenerbahçe op het programma. 

Update 18.45: Rizespor heeft de transfer van Saymak officieel gemaakt. De aanvallende middenvelder tekent in Turkije een verbintenis voor drie seizoenen. PEC heeft nog niets bekendgemaakt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Mooie club voor Saymak?

Ja
61%
Nee
39%
(900 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws