Atlético Madrid bereikt principeakkoord en gaat 65 miljoen aftikken voor WK-ganger

Atlético Madrid bereikt principeakkoord en gaat 65 miljoen aftikken voor WK-ganger

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 21:35di 12-06-2018 om 21:35

Thomas Lemar gaat AS Monaco verruilen voor Atlético Madrid. De Spanjaarden hebben een principeakkoord bereikt met Monaco over een transfer van de Franse middenvelder. 

Dat meldt Atlético dinsdagavond via de officiële kanalen. Terwijl Lemar zich met de Franse selectie voorbereidt op het WK in Rusland, onderhandelen Atlético en Monaco al dagen over een transfer van de middenvelder. Dinsdagavond is er een principeakkoord bereikt. 

Het Franse Téléfoot meldde eerder op de dag al dat er sprake is van een akkoord. Volgens het medium gaat het om een transfersom van 65 miljoen euro. Onduidelijk is nog of dat de transfersom inclusief of exclusief bonussen is. 

Lemar, die aan de linker kant van het veld het best tot zijn recht komt, kan nu niets anders doen dan afwachten. Wanneer de clubs een definitief akkoord hebben bereikt, kan hij met Atlético de deal afronden. Atlético schrijft dat beide clubs 'de komende dagen' tot een akkoord willen komen. 

Chelsea en met name FC Barcelona was ook geïnteresseerd in de diensten van de 22-jarige Fransman. Een jaar geleden klopte Arsenal al tevergeefs aan bij de Monegasken en afgelopen winter hoopte Liverpool Lemar over te kunnen nemen. Nu Lemar opnieuw een topseizoen achter de rug heeft en met Frankrijk naar het WK gaat, is Atlético de gelukkige.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws