'Droomtransfer naar Barcelona in de maak; Fransman geeft jawoord aan Catalanen'

'Droomtransfer naar Barcelona in de maak; Fransman geeft jawoord aan Catalanen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 juni 2018 om 13:22vr 15-06-2018 om 13:22

FC Barcelona gaat serieus werk maken van Clément Lenglet. De verdediger van Sevilla heeft lang getwijfeld over een overstap, maar zou Barcelona nu zijn jawoord hebben gegeven.

Volgens Sport staat de Catalanen daarmee niets meer in de weg om de 22-jarige Fransman los te weken bij Sevilla. Lenglet staat nog tot 2021 onder contract en moet volgens een clausule in zijn contract 35 miljoen euro kosten, zo meldde Mundo Deportivo eerder. Volgens Sport ligt het bedrag op 30 miljoen euro, maar gaat Barcelona meer betalen zodat het de transfer in termijnen kan betalen.

Lenglet twijfelde over een overstap naar Camp Nou, omdat hij onzeker was over de hoeveelheid speeltijd die hij daar zou krijgen. Met Gerard Pique en Samuel Umtiti als de vaste centrale verdedigers en Thomas Vermaelen en Yerry Mina als backups, is de concurrentie op die positie moordend.

De in het Franse Beauvais geboren verdediger maakte in januari 2017 de overstap van AS Nancy naar Sevilla. Het afgelopen seizoen kwam Lenglet tot 54 optredens. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws