Bosz open: Na tien minuten dacht ik: wat ben je een lul, man

Bosz open: "Na tien minuten dacht ik: wat ben je een lul, man"

16-06-2018 13:13
18

Peter Bosz staat niet bekend als een trainer die zich aanpast aan de tegenstander. Hij deed het in zijn periode bij Borussia Dortmund één keer. Daar heeft hij spijt van.

"Ik heb me één keer aangepast bij Dortmund toen we uit naar Real Madrid moesten (Champions League, red.)", zegt Bosz bij De Redding van de Hollandse School. "Ik moet eerlijk zeggen dat we thuis ondersteboven zijn gespeeld, maar daar had ik vrede mee. Die zijn écht goed. We probeerden met volle overtuiging druk te zetten, maar we werden echt ondersteboven gespeeld."

Wedden

Meer odds

Toen moest de ploeg van Bosz naar Bernabeu toe. "Ik dacht: nee, ik ga me aanpassen. We hadden ook al een paar competitiewedstrijden verloren. Na tien minuten dacht ik: wat ben je een lul, man. We stonden al met 2-0 achter. Ik introduceerde een heel andere manier van spelen, zonder erop te trainen. Ik dacht echt: wat een lul. In de eerste helft gaf ik aan dat we weer druk moesten zetten. Real haalde ook het voetje van het gaspedaal."

Een van Bosz' dieptepunten bij Dortmund was het 4-4 gelijkspel tegen Schalke 04, na een 4-0 (!) voorsprong. Een week later werd hij na de nederlaag tegen Werder Bremen ontslagen. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Tuurlijk kregen we een rode kaart, maar zelfs met tien man mag je dat niet uit handen geven. (...) De 4-1 was voor hen een eretreffer."

"Ze juichten niet eens en haalden de bal niet uit het net. Na de 4-2 en de rode kaart zijn ze die bal sneller uit het net gaan halen. Dan zag je dat het vertrouwen weg was. Als het nog drie minuten langer had geduurd, hadden we de wedstrijd verloren. In de 96e minuut maakten zij de gelijkmaker. Dat was vrij apart."