'Barcelona wil deal van 39 miljoen euro versnellen en moet tandje bijschakelen'

'Barcelona wil deal van 39 miljoen euro versnellen en moet tandje bijschakelen'

18-06-2018 08:19
4

FC Barcelona lijkt van plan om serieus werk te maken van de Braziliaan Arthur. De 21-jarige middenvelder van Gremio zou eigenlijk pas in januari 2019 overstappen naar Catalonië, maar Barcelona wil hem nu een half jaar eerder over laten komen.

Volgens Mundo Deportivo waren beide clubs al akkoord over een transfersom van 39 miljoen euro (basisbedrag van 30 miljoen plus negen miljoen in termijnen), maar moet de Spaanse landskampioen er nu een schepje bovenop doen. De onderhandelingen moeten deze week beginnen. Romildo Bolzan, de clubpresident van Gremio, heeft vooralsnog geen officieel bod vanuit Catalonië ontvangen. "We hopen dat Barcelona de aanvankelijk ondertekende overeenkomst respecteert. Maar als ze een nieuw bod op Arthur doen, gaan we ernaar kijken", wordt hij geciteerd door het Spaanse medium.

Arthur moet samen met Ajacied Frenkie de Jong het middenveld van de Catalanen verversen. MD meldde zondag nog dat de Spaanse landskampioen zaakwaarnemer Rob Jansen heeft ingeschakeld om te bemiddelen in de onderhandelingen met Ajax. Naar verluidt willen de Amsterdammers minstens vijftig miljoen voor De Jong, terwijl Barça vooralsnog niet verder dan veertig miljoen lijkt te willen gaan.