Groningen ziet grootverdiener vertrekken: Dat is natuurlijk dood- en doodzonde

Groningen ziet grootverdiener vertrekken: "Dat is natuurlijk dood- en doodzonde"

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 08:28ma 18-06-2018 om 08:28

Lars Veldwijk vervolgt zijn carrière bij Sparta, zo werd afgelopen weekend bekend. FC Groningen is daarmee verlost van een grootverdiener die geen toekomst had in het Noordlease Stadion.

"Toch voelt het niet goed", reageert directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden. "Je haalt zo'n jongen met positieve verwachtingen naar Groningen, investeert in hem, betaalt een afkoopsom en uiteindelijk moet je die binnen een jaar afschrijven omdat zaken zo lopen. Dat is natuurlijk dood- en doodzonde."

Een vertrek was de enige optie, meent Nijland. "In de krant stond een tijdje geleden dat iedereen een tweede kans verdient, ook Veldwijk. Tijdens mijn bedevaart van afgelopen week naar Santiago de Compostella schoot me nog zo'n wijsheid te binnen. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen."

"Dat is allemaal wel zo, maar we hebben er goed met elkaar over gesproken. We willen met onze nieuwe technische staf echt een nieuwe start maken en niet met dit soort erfenissen uit het verleden blijven zitten", verwijst de algemeen directeur van Groningen naar de aanstelling van trainer Danny Buijs.

Lees ook: Veldwijk: 'Mooi hè, dat als één iemand iets roept in media, iedereen hem napraat'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws