FIFA maakt zich kwaad over opmerkelijk Amrabat-moment: Waren geschokt

FIFA maakt zich kwaad over opmerkelijk Amrabat-moment: "Waren geschokt"

18-06-2018 12:15
22

Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de FIFA, is 'geschokt' en verontwaardigd over de manier waarop Nordin Amrabat afgelopen vrijdag door een dokter van Marokko werd behandeld. Dat zegt D'Hooghe in gesprek met de NOS. 

Amrabat kwam tijdens het duel met Iran (0-1) hard op de grond terecht met zijn hoofd. De vleugelspeler was een paar seconden van de wereld. Te zien was hoe een lid van de medische staf van Marokko water in het gezicht spoot bij Amrabat en hem ook een paar tikjes op het gezicht gaf. 

"Wij waren geschokt toen we de beelden zagen en hebben geen begrip voor de houding van de dokter", aldus D'Hooghe. "Op een teamworkshop voorafgaand aan het WK hebben we uitgebreide uitleg gegeven aan de teamartsen hoe je een hersenschudding moet behandelen. We hebben onmiddellijk een brief geschreven aan de Marokkanen."

Na de wedstrijd is er wél 'perfect' gehandeld door de Marokkanen. "Ik heb van de Marokkaanse medische dienst vernomen dat ze hem tien dagen rust wilden geven. Bij het Marokkaanse team was men in twijfel of Amrabat in het trainingskamp ging blijven of hij naar huis wordt gestuurd. Ik heb nog geen antwoord wat ze gaan doen."

Inmiddels is bekend dat Amrabat een hersenschudding heeft opgelopen bij zijn valpartij. Aanstaande woensdag, tegen Portugal, komt de routinier van Watford sowieso niet in actie. 

Lees ook: "Je denkt gelijk het ergste, zeker na wat er met Abdelhak Nouri is gebeurd"