Van 't Schip over 'Ajax-target': 'Ajax heb ik twee jaar geleden al getipt'

Van 't Schip over 'Ajax-target': 'Ajax heb ik twee jaar geleden al getipt'

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 06:45di 19-06-2018 om 06:45

Daniel Arzani, de jongste speler op het WK, is rijp voor een stap naar Europa. Bert van Marwijk en John van 't Schip zien de Eredivisie als een volgende tussenstap op weg naar de top voor de negentienjarige aanvaller van Australië en Melbourne City.

"Hij is behoorlijk snel, het is een gedrongen, sterke jongen met een goede techniek en een goede actie", laat Van Marwijk weten in De Telegraaf. Hij liet Arzani invallen in het WK-duel met Frankrijk. "Natuurlijk moet hij zich nog verder ontwikkelen, maar dit is een geweldig podium voor hem. Als hij elke dag op dit niveau zou trainen, dan zou hij zeker beter worden."

Onder Van 't Schip debuteerde Arzani bij Melbourne City. "Arzani is het grootste talent van het Australische voetbal", zegt de coach van PEC Zwolle. "Het is een jongen, die heel gemakkelijk passeert, linksom, rechtsom en ook vanuit stilstand. Dat zie je niet meer zoveel. Zulke kwaliteiten zijn vrij zeldzaam."

Zowel Van Marwijk als Van 't Schip adviseert Arzani een transfer naar Europa. "Ik heb in oktober geprobeerd om hem naar PEC Zwolle te halen. Dat is niet gelukt en nu is hij onhaalbaar geworden voor een club als PEC Zwolle, maar hij lijkt me wel heel interessant voor clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Ajax heb ik twee jaar geleden al getipt over hem."

"Het Nederlandse voetbal zou een geweldige vervolgstap voor Arzani zijn. Het voetbal in de Eredivisie is hem op het lijf geschreven", besluit Van 't Schip.

Lees ook'Ajax en AZ mengen zich in strijd om negentienjarige WK-ganger'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws