'Ajacieden worden snel opgehemeld, maar ik kom nooit, nooit bij Messi in de buurt'

'Ajacieden worden snel opgehemeld, maar ik kom nooit, nooit bij Messi in de buurt'

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 11:50di 19-06-2018 om 11:50

Frenkie de Jong hoopt ooit nog eens samen te spelen met Lionel Messi. De Argentijnse superster is inmiddels dertig jaar en nadert bijna het einde van zijn carrière. De Jong weet daarom dat hij op moet schieten.

"Ik was er vroeg bij als Messi-fan", vertelt De Jong aan magazine Santos. "Ik vond het meteen een leuke, goede voetballer. Snel, vaardig, doelgericht, slim. Op vakantie in Spanje kreeg ik van mijn opa een shirtje van Messi met '30' achterop. Dat was toen zijn rugnummer. Opa wist dat ik hem goed vond. Het was een felgekleurd geelgroen shirtje. Ik heb het gedragen tot het te klein werd."

De Jong wordt in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. Sterker nog: de Spaanse kranten schrijven inmiddels bijna dagelijks over de 21-jarige Ajacied. "Jonge Ajacieden worden snel opgehemeld, ik weet er alles van. Maar ik ga nooit, nooit, nooit bij Messi in de buurt komen als voetballer", zegt De Jong. "Laten we daar snel over ophouden. In geen enkel aspect. Zelfs qua baard niet. De baardgroei zet bij mij nog niet echt door."

De Jong hoort van Ajax-collega Nicolas Tagliafico zo nu en dan een verhaal over Messi. Tagliafico speelt samen met hem bij het Argentijnse elftal. "Tagliafico zegt altijd als we hem naar Messi vragen: Pffff… Niet normaal zo goed. Hij speelt met hem samen bij Argentinië. Natuurlijk zou ik ook met hem willen spelen. Hij is bijna 31. Ik moet opschieten, haha."

Lees ook: De Jong reageert op Barça-gerucht: 'Eerst kijken of ik nog beetje kan voetballen'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws