'Recordtransfer Ajax goed nieuws voor FC Twente: drie ton naar Enschede'

'Recordtransfer Ajax goed nieuws voor FC Twente: drie ton naar Enschede'

21-06-2018 11:49
168

De aanstaande transfer van Dusan Tadic naar Ajax is goed nieuws voor FC Twente. De Enschedese club incasseert om en nabij de drie ton.

Dat meldt TC/Tubantia. Donderdagochtend pakte De Telegraaf uit met het nieuws dat Ajax een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Tadic, die voor 17,1 miljoen euro moet overkomen van Southampton. Twente spint garen bij de recordtransfer, omdat de gedegradeerde club nog recht heeft op een doorverkooppercentage.

Twente verkocht Tadic in 2014 voor ongeveer dertien miljoen euro aan Southampton. Als zijn Ajax-transfer is afgerond, zit de winst 'm volgens Tubantia in het verschil tussen die dertien miljoen euro en het bedrag dat Ajax overmaakt naar Southampton (17,1 miljoen). Twente heeft recht op een bepaald percentage van die vier miljoen. Uiteindelijk blijft er zo'n drie ton over.

Tadic speelde tussen 2012 en 2014 bij Twente, dat hem overnam van FC Groningen. In Engeland groeide Tadic uit tot een gewaardeerde Premier League-speler. Op dit moment is hij met Servië actief op het WK.

Lees ook: 'Aanstaande transfer Tadic een megastunt, fantastisch gedaan door Overmars'

No Poll