Ajax doet gouden zaken: 'Geweldig voor de Eredivisie. Een compliment waard'

Ajax doet gouden zaken: 'Geweldig voor de Eredivisie. Een compliment waard'

22-06-2018 07:57
117

Erwin Koeman is verheugd dat Dusan Tadic binnenkort weer in de Eredivisie te bewonderen zal zijn. De Servische vleugelaanvaller lijkt hard op weg naar Ajax, dat volgens Koeman voor een regelrechte sensatie heeft gezorgd.

De oud-trainer van onder meer Feyenoord en RKC Waalwijk heeft Tadic van dichtbij meegemaakt als assistent-trainer van Southampton. "Het is voor Ajax een topaankoop. (…) Voor het Nederlandse voetbal is het geweldig dat zo'n jongen in de Eredivisie komt spelen. Als dat een club lukt, is dat een compliment waard", vertelt hij aan De Telegraaf. Koeman noemt Tadic een 'op en top prof' en een 'liefhebber', die in Amsterdam uitstekend als nummer tien zou kunnen fungeren. "Dusan is een iets andere speler dan Hakim Ziyech, maar ik denk dat Ajax er bepaald niet op achteruit gaat, want hij kan op meerdere posities spelen en is meer ervaren."

Koeman vindt het opmerkelijk dat een speler als Tadic vrijwillig van de Premier League naar de Eredivisie verhuist. "Omdat hij zijn contract bij Southampton tussentijds heeft verlengd (in augustus 2016, red.) en daar verdient, wat hij bij Ajax normaal gesproken nooit zal kunnen krijgen." De Serviër komt in Amsterdam echter oude bekenden als Alfred Schreuder (voormalig assistent-trainer van FC Twente) en Henk Veldmate (ex-scout van FC Groningen) tegen. "Dusan hangt enorm aan zijn familie, maar ook aan bekenden. Als je eenmaal een warme band met hem hebt, dan is dat voor het leven. Ronald en ik hebben ook een geweldig contact met hem."

Lees ook: 'Ajax bereikt akkoord met Tadic en breekt clubrecord voor Ziyech-opvolger'

No Poll