Of ik nog jaren bij PSV had willen werken? Ja, maar daar gaat het niet om

"Of ik nog jaren bij PSV had willen werken? Ja, maar daar gaat het niet om"

22-06-2018 12:36
17

Phillip Cocu is dolblij met zijn overstap naar Fenerbahçe, maar verlaat PSV met pijn in het hart. Dat laat de 47-jarige trainer weten in een eerste reactie op de website van zijn management Wasserman.

"Eindhoven is mijn stad en PSV is mijn thuis. Zowel als speler als als trainer is het de plek waar ik vele jaren heb doorgebracht en alle kansen heb gekregen om me te kunnen ontwikkelen", verklaart Cocu. "Of ik nog jaren bij PSV had willen werken? Ja, maar daar gaat het niet om bij topsport."

"Om bij de top te komen en te blijven, moet je jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Je moet kansen grijpen als die zich aandienen. De kans die ik nu krijg aangeboden, om bij Fenerbahçe samen met de nieuwe president (Ali Koç, red.) en technisch directeur (Damien Comolli, red.) iets neer te zetten, is enorm. Het is een vergelijkbare kans die PSV mij jaren geleden heeft gegeven en een manier van werken die bij mij past."

Cocu moest op verzoek van PSV-directeur Toon Gerbrands stilhouden dat Fenerbahçe serieus in de markt was. "Dat was moeilijk, natuurlijk", zegt hij. "Ik kon de mensen met wie ik dagelijks werkte niet zelf op de hoogte brengen of uitleg geven. Maar ik weet hoe de voetbalwereld in elkaar steekt en begrijp de belangen. Dat is niet anders."

No Poll