FC Groningen profiteert van mogelijke Ajax-transfer én inkomsten FC Twente

FC Groningen profiteert van mogelijke Ajax-transfer én inkomsten FC Twente

22-06-2018 14:11
30

Een recordtransfer van Dusan Tadic naar Ajax hangt in de lucht en dat is goed nieuws voor FC Groningen. De eredivisionist kan profiteren van een solidariteitsbijdrage én doorverkooppercentage.

Als Ajax de genoemde 17,1 miljoen euro betaalt aan Southampton, houdt Groningen daar ongeveer 200.000 euro aan over. Tadic speelde voor zijn 23ste twee seizoenen bij Groningen, waardoor de club één procent van de 17,1 miljoen kan incasseren. "Uiteraard met de aantekening dat de overgang van Tadic wel eerst definitief gestalte moet krijgen’’, benadrukt directeur Hans Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Daarnaast heeft Groningen recht op een percentage van de inkomsten die FC Twente aan de transfer overhoudt. De Enschedese club plukte Tadic in 2012 weg bij Groningen en verkocht hem twee jaar later voor dertien miljoen door aan Southampton, dat nu dus op het punt staat Tadic voor 17,1 miljoen te verkopen aan Ajax. Over het verschil ontvangt Twente tien procent. Dat komt neer op drie ton voor Twente, waarvan 30.000 rechtstreeks naar Groningen gaat.

Lees ook: 'Recordtransfer Ajax goed nieuws voor FC Twente: drie ton naar Enschede'