Lof voor Kuipers: 'Dan ben je een grote vent, hij is mijn favoriet voor de finale'

Lof voor Kuipers: 'Dan ben je een grote vent, hij is mijn favoriet voor de finale'

24-06-2018 08:29
29

Pieter Vink is blij met de toevoeging van de videoscheidsrechter op het WK. De voormalig arbiter denkt dat het project in Rusland nu al is geslaagd.

"Er worden meer fouten uitgesloten. Bijvoorbeeld die situatie met Kuipers. Iedereen heeft gezien hoe hij die penalty terugdraaide. Dan ben je een grote vent. Hij is mijn favoriet om de WK-finale te fluiten", zegt Vink tegen Omroep West.

Vink heeft ook een oplossing voor het VAR-probleem van de KNVB. "Er zijn genoeg scheidsrechters die net gestopt zijn, die als videoscheidsrechter kunnen optreden", stelt de Noordwijker. " Je moet de situaties goed kunnen inschatten. Dat kunnen mensen met jarenlange ervaring prima. Tom van Sichem, Reinold Wiedemeijer, Eric Braamhaar en ikzelf. Meer dan tweeduizend wedstrijden ervaring in de Eredivisie en meer dan honderd duels in Europa."

Vink noemt het een win-winsituatie. Het standpunt van scheidsrechtersvakbond BSBV is hem namelijk een doorn in het oog. De belangenvereniging wil een roulatiebeleid. "In een competitie waar zoveel geld en belangen op het programma staan moeten gewoon de beste mensen de beslissingen nemen."

"Met alle respect. Iemand met vijftien wedstrijden ervaring in de Eerste Divisie moet niet even vaak aan de beurt komen als iemand die al jarenlang op het hoogste niveau fluit. Ik begrijp de BSBV wel, maar kwaliteit moet altijd leidend zijn."