Ajacied solliciteert naar basisplaats: Jazeker, dat zou ik ook kunnen

Ajacied solliciteert naar basisplaats: "Jazeker, dat zou ik ook kunnen"

Gepubliceerd: zondag 24 juni 2018 om 14:02zo 24-06-2018 om 14:02

Carel Eiting hoopt komend seizoen definitief door te breken in de hoofdmacht van Ajax. In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, in Noordwijkerhout bij VVSB (0-7) deed de middenvelder mee in de tweede helft.

Eiting komt uit de Ajax-opleiding en is populair bij de supporters. "Ik vind het mooi als mensen hopen dat ik in de basis kom, dat is precies wat je moet laten zien als je invaller bent. Dat de mensen denken: die jongen moet erin. Het liefst heb ik dat de trainer er ook zo over denkt, haha", zegt hij tegen Ajax Life.

In principe is Eiting een middenvelder, maar hij sluit een plek in de verdediging niet uit. "Jazeker, dat zou ik ook kunnen. Ik heb vroeger veel als verdediger gespeeld. Er zijn diverse opties voor mij. Het gaat er uiteindelijk om dat het elftal goed staat, daar sleutelen we nu aan. Ik heb meer kansen dan een pure linksbuiten omdat ik op twee posities kan spelen: middenvelder en verdediger. Misschien is dat gunstig, misschien ook niet."

"Jairo Riedewald was ook een fantastische speler", wijst Eiting naar de oud-Ajacied, die tussen wal en schip viel. "Het is niet zo dat ik ervoor waak ergens precies tussenin te vallen. Ik zie het nog niet als valkuil dat ik op meerdere plekken kan voetballen. Als je op een roulerend middenveld voetbalt, maakt het ook niet uit waar je precies staat."

Lees ook: Ajacied (20) wil doorbreken: 'Het is tijd om die stap te gaan maken'

Poll

Gaat Eiting komend seizoen doorbreken?

(907 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws