Engeland verplettert Panama en boekt grootste WK-overwinning: hattrick Kane

Engeland verplettert Panama en boekt grootste WK-overwinning: hattrick Kane

Gepubliceerd: zondag 24 juni 2018 om 15:52zo 24-06-2018 om 15:52

Engeland heeft zich zondagmiddag op zéér overtuigende wijze geplaatst voor de achtste finales van het WK. Het armetierige Panama werd getrakteerd op een historische nederlaag: 6-1. Harry Kane was de grote man met een hattrick.

Vanaf minuut één was het duidelijk welke ploeg met de drie punten aan de haal zou gaan in speelstad Nizhny Novgorod. Panama hield België in de eerste groepswedstrijd nog lange tijd in bedwang, maar daar was tegen Engeland geen sprake van. Na acht minuten was het voor de eerste keer raak. John Stones kopte geheel vrijstaand de 1-0 binnen.

Dat was het startschot voor een doelpuntenregen. In de 22ste minuut ging de bal op de stip, waarna Kane de penalty in de kruising ramde. Voor rust vielen nog drie doelpunten: Jesse Lingard krulde de bal in de kruising, Stones was het eindstation van een ingenieuze variant uit een vrije trap en Kane benutte zijn tweede strafschop.

Na rust haalde Engeland de voet van het gaspedaal en kon Panama, dat de harde overtredingen niet schuwde, iets meer in de wedstrijd komen. Toch kwam Engeland nog op 6-0. Met meer geluk dan wijsheid caramboleerde de bal via de hak van Kane in het Panamese doel. Het was de eerste keer dat Engeland zes keer scoorde in een WK-duel.

Kane werd vervolgens meteen gewisseld, waarna de wedstrijd zich naar het einde sleepte. Wel viel er nog één keer te juichen. Panama redde tien minuten voor tijd de eer via Felipe Baloy, die de allereerste WK-treffer voor zijn land liet noteren. Door de zege zijn Engeland en België al zeker van de achtste finales. De twee toplanden treffen elkaar donderdag.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws