Nouri-advocaat meldt zich na Ajax-nieuws: 'Nieuwe informatie pertinent onjuist'

Nouri-advocaat meldt zich na Ajax-nieuws: 'Nieuwe informatie pertinent onjuist'

25-06-2018 21:37
142

Letselschadeadvocaat John Beer, die de familie van Abdelhak Nouri vertegenwoordigt, heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de persconferentie die Ajax-directeur Edwin van der Sar maandagavond gehouden heeft. Beer is tevreden dat Ajax schuld bekent, maar vindt dat de oud-doelman niet ver genoeg is gegaan in zijn verklaring.

Van der Sar liet weten dat het onlangs 'nieuwe informatie' over het dossier-Nouri heeft gekregen, maar volgens Beer klopt dat niet. "Ruiterlijke erkenning dat Ajax er van begin af aan naast zat met hun conclusies was op zijn plaats geweest", laat Beer weten aan De Telegraaf. "In plaats daarvan zegt hij dat er nu nieuwe informatie was die het beeld heeft doen kantelen. Dat is pertinent onjuist."

Wedden

Meer odds

Volgens Beer had Ajax de 'nieuwe informatie', volgens Van der Sar het oordeel van twee hoogleraren van het Amsterdamse UMC, al enige tijd in handen. "Die hebben wij Ajax namelijk zelf aangereikt." De advocaat van de familie Nouri gaat op termijn weer met Ajax om de tafel over de verdere verzorging van Nouri. De familie is volgens Beer van plan om deze op zich te nemen. "Daar moet de familie een geschikt huis voor kopen en er is geld nodig om de verzorging te regelen. Dat is waar het voor de familie nu op korte termijn om draait."

Lees ook: Ajax erkent aansprakelijkheid in zaak-Nouri: 'Twijfelden aan conclusies adviseurs'