Cziommer blij na 'perfecte stap' Weghorst: 'Wout werkt nog iets harder dan Dost'

Cziommer blij na 'perfecte stap' Weghorst: 'Wout werkt nog iets harder dan Dost'

26-06-2018 18:31
28

Simon Cziommer is vol trots over de transfer van Wout Weghorst naar VfL Wolfsburg. De Duitser leerde de 25-jarige spits kennen als jonge FC Twente-fan en begeleidt hem sinds enige tijd officieel.

Volgens Cziommer is het niet zo dat Weghorst, die naar verluidt voor ruim tien miljoen euro overkomt van AZ, vanwege hém voor de Bundesliga koos. "Een transfer naar de Premier League of de Priméra Division was te snel geweest. Dit is de perfecte vervolgstap voor hem. Bij een club die enkele moeilijke jaren achter de rug heeft, maar zich weer wil gaan melden in de subtop", zegt de oud-middenvelder tegen het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Cziommer begrijpt de vergelijking met Bas Dost, die eveneens de Eredivisie verliet voor Wolfsburg. "Ze hebben allebei een neusje voor de goal. Wout werkt nog iets harder in het strafschopgebied denk ik." Dat Wolfsburg voor Weghorst koos, verbaast Cziommer niet. "Ze zoeken daar spelers met een bepaalde bagage. Die in zichzelf willen investeren. Als Wout iets kan, is dat het wel."

Lees ookWeghorst blij met transfer: 'Toe aan iets anders, Bundesliga juiste beslissing'