Berichten uit Italië: Monchi meldt zich mogelijk voor een derde keer bij Ajax

Berichten uit Italië: Monchi meldt zich mogelijk voor een derde keer bij Ajax

26-06-2018 22:27
129

Matthijs de Ligt wordt in Italië in verband gebracht met AS Roma. De club ziet in de achttienjarige Ajacied een mogelijke vervanger van Kostas Manolas, die gelinkt wordt aan Chelsea.

Dat melden Corriere della Sera en Leggo. Manolas heeft een vastgestelde afkoopsom van 36 miljoen euro in zijn contract staan. Mocht Chelsea de clausule activeren, dan richt Monchi, de technisch directeur van Roma, zijn vizier wéér op Amsterdam, want in dat geval komt De Ligt in beeld. Roma onderhoudt uitstekende banden met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Ajacied. Dat zouden de onderhandelingen voor beide partijen eenvoudiger kunnen maken.

Dat Manolas voor een bepaald bedrag op te pikken is uit Rome, wil niet zeggen dat de transfer er ook gaat komen. Monchi vertelt dat er van een overgang van de Griekse verdediger vooralsnog geen sprake is. "Hij wil hier blijven en datzelfde geldt voor Alisson (keeper, red.). Ik heb iets gelezen over de interesse van Chelsea, maar volgens mij kijken zij nu ergens anders", zegt hij op een persconferentie.

Als Manolas om wat voor reden dan ook toch vertrekt, geldt De Ligt als topfavoriet van Monchi, als we de berichten uit Italië mogen geloven. Het is dan niet de eerste keer dat Monchi zich in Amsterdam meldt. Eerder deed hij al succesvol zaken met Ajax over de transfer van Justin Kluivert. Hakim Ziyech moet zijn volgende doelwit worden.