Telegraaf en Tubantia over 'doodsstrijd' Twente: 'Dan is eind van de club nabij'

Telegraaf en Tubantia over 'doodsstrijd' Twente: 'Dan is eind van de club nabij'

29-06-2018 06:54
124

Het voortbestaan van FC Twente hangt opnieuw aan een zijden draad. Door de laatste twee miljoenenclaims bij de landskampioen van 2010 wordt opnieuw gesproken over een faillissement, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant voert Twente een 'doodsstrijd'. Het betreft het belastingdossier – de club moet 4,4 miljoen nabetalen – en een rekening van 6,3 miljoen, die de zaakwaarnemer van oud-speler Jesus Corona nog naar Enschede gaat versturen. Het internationaal sporttribunaal CAS bepaalde onlangs dat deze agent, de Argentijn Mathias Bunge, daar recht op heeft.

Twente had die 6,3 miljoen netjes geparkeerd en op een aparte rekening gezet, maar dat geld is nu verdampt. De club heeft de miljoenen vermoedelijk nodig gehad om andere touwtjes aan elkaar vast te knopen. De Tukkers hopen de lokale politiek te overtuigen dat dit écht de laatste twee hoofdpijndossiers zijn, maar een nieuwe garantstelling lijkt een stap te ver.

Sponsors willen aandelen voor 8 miljoen
En dat zou zéér slecht nieuws betekenen voor Twente. De club heeft donderdagavond voor acht miljoen euro aandelen verkocht aan sponsors, weet TC Tubantia. Belangrijke voorwaarde is wel dat de gemeente Enschede de gewenste garantstelling van zeven miljoen euro afgeeft en dat lijkt dus niet te gebeuren.

'Het is nu de vraag in hoeverre de investeerders onder aanvoering van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels, powerplay spelen. Houden ze voet bij stuk als de gemeente blijft weigeren, dan is het eind voor de club toch nabij', schrijft TC Tubantia.