'FC Twente klopt aan bij gemeente en dreigt met uitspreken van faillissement'

'FC Twente klopt aan bij gemeente en dreigt met uitspreken van faillissement'

28-06-2018 06:55
224

FC Twente dreigt in acute financiële nood te belanden, schrijft TC/Tubantia donderdagochtend. Directeur Erik Velderman zou zelfs aangeklopt hebben bij de gemeente Enschede en gedreigd hebben om per 1 juli het faillissement aan te vragen, wanneer de gemeente niet garant wil staan voor een bedrag van zeven miljoen euro.

De Tukkers hebben enkele jaren geleden al een lening van 17 miljoen euro afgesloten bij de gemeente. Dit seizoen moet de Eredivisie-degradant een bedrag van 2,1 miljoen euro betalen aan rente en aflossingen. Bovendien is men de belastingdienst nog 4,4 miljoen euro schuldig en eisen de vertegenwoordigers van oud-speler Jesús Corona nog een bedrag van 6,3 miljoen.

De middelen om al deze schulden terug te betalen zijn volgens TC/Tubantia echter niet aanwezig. FC Twente hoopt op 14 miljoen euro extra inkomsten door middel van het uitschrijven van aandelen. De potentiële aandeelhouders hebben echter geëist dat hun investering bestemd is voor nieuwe spelers en niet voor het afbetalen van de schulden.

"Er zijn grenzen"
FC Twente heeft zich inmiddels gemeld bij de gemeente Enschede en gevraagd om een garantstelling voor zeven miljoen euro. Dat wil zeggen dat de gemeente dit bedrag betaalt aan de schuldeisers, wanneer de club hiertoe niet in staat is. De gemeente Enschede moet echter al bezuinigen en is weinig enthousiast over dit idee. "Dit wordt een heel moeilijk verhaal", stelt CDA-fractievoorzitter Aifer Koc, die bijval krijgt van VVD-collega René Kreeft. "Er zijn grenzen.”

Directeur Erik Velderman zou inmiddels de druk hebben opgevoerd door te dreigen met een faillissement. In dat geval kan de gemeente fluiten naar de openstaande lening van 17 miljoen euro, plus de al lopende garantstelling van 8,4 miljoen, waardoor het ruim 25 miljoen euro ziet verdampen. Velderman wilde niet reageren op de beschuldigingen.