'Besiktas breekt gesprekken met veeleisende Dost af: exit Babel en Lens mogelijk'

'Besiktas breekt gesprekken met veeleisende Dost af: exit Babel en Lens mogelijk'

29-06-2018 21:59
16

De Nederlandse enclave bij Besiktas bestaat momenteel uit Ryan Babel en Jeremain Lens, maar de toekomst van de twee zou zomaar eens buiten Istanbul kunnen liggen. Voor Babel is er interesse vanuit Brazilië, terwijl de club niet onwelwillend staat tegenover het verkopen van Lens.

Het Braziliaanse Flamengo had volgens Turkse en Zuid-Amerikaanse media vier miljoen over voor Babel, maar Besiktas heeft de aanbieding uit Rio de Janeiro naar verluidt terzijde geschoven. De club lijkt echter wél zaken te willen doen wanneer er minstens acht miljoen wordt geboden op Babel.

Lens is een van de grootverdieners bij de Turkse topclub, die bereid is om mee te werken aan een eventuele transfer van de aanvaller. "We zijn over Jeremain in discussie met het bestuur", liet trainer Senol Günes weten aan de Turkse pers. "Als hij een goede club vindt, kan hij vertrekken. Hij is een dure speler en ik zou alleen maar kritiek krijgen als ik hem niet opstel."

Besiktas is naar verluidt ook bezig geweest met Bas Dost, maar zou de onderhandelingen hebben afgebroken. De spits van Sporting Portugal, eerder deze week gelinkt aan rivaal Fenerbahçe, zou te hoge financiële eisen hebben gehad. Volgens Turkse media verlangde Dost een jaarsalaris van vier miljoen euro plus zeven miljoen tekengeld en een commissie van vijf miljoen voor zijn zaakwaarnemer.