'Cocu dicht bij eerste Fenerbahçe-aankoop: gewillige Dost geeft jawoord'

'Cocu dicht bij eerste Fenerbahçe-aankoop: gewillige Dost geeft jawoord'

27-06-2018 22:23
36

In Turkije weten ze het zeker: Bas Dost heeft een mondeling akkoord bereikt met Fenerbahçe. De spits van Sporting Portugal zou graag willen samenwerken met Phillip Cocu.

Cocu werd woensdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Fenerbahçe. Hij hield zich op de vlakte over mogelijke transfers, maar de Turkse afdeling van beIN Sports claimt meer te weten. Dost zou een mondeling akkoord hebben bereikt met Damien Comolli, technisch directeur van Fenerbahçe.

Het is onduidelijk wat de volgende zet van Fenerbahçe gaat worden. De Turkse topclub moet nog steeds tot een vergelijk komen met Sporting Portugal, ook al wil Dost zijn contract laten ontbinden na de aanval van een groep hooligans. Hij hield daar een hoofdwond en psychische problemen aan over.

In Turkije werd de laatste dagen ook geschreven over een Fenerbahçe-transfer van Marco van Ginkel. Dat is echter uitgesloten, nu de middenvelder weer een knieblessure heeft opgelopen. Ook Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) en Ferdi Kadioglu (NEC) werden genoemd.