'Monchi zet transfers op laag pitje; mogelijk gevolgen voor Ziyech bij Ajax'

30 juni 2018 om 08:30

Monchi gaat het kopen van spelers de komende weken op een lager pitje zetten. De technisch directeur van AS Roma richt zich op het verkopen van spelers. Of dat gevolgen heeft voor Hakim Ziyech, moet worden afgewacht.

Nadat Monchi de afgelopen weken maar liefst negen spelers heeft gekocht voor Roma, vindt hij het voorlopig welletjes, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero. Nu spendeert hij zijn energie aan de onderhandelingen rond Alisson, Stephan El Shaarawy, Diego Perotti en Bruno Peres. Alle vier de spelers liggen goed in de markt. Ook de contractverlenging van Alessandro Florenzi krijgt prioriteit.

Na het WK kijkt Monchi opnieuw hoe de vlag erbij hangt en of er nog aankopen nodig zijn. Dat zal mede afhangen van wat hij de weken daarvoor verkocht heeft. Duidelijk is niet of Roma nog geïnteresseerd is in Ziyech. Il Messaggerro schrijft dat de club nu voor een groot deel tevreden is met de selectie die trainer Eusebio Di Francesco tot zijn beschikking heeft, al wordt er niet uitgesloten dat het later alsnog van een transfer gaat komen.

Aanbod van Roma
Het is niet helemaal duidelijk waarom Monchi de komst van versterkingen, en dus ook van Ziyech, op een lager pitje heeft gezet. De technische man van Rome heeft onlangs naar verluidt een bod van dertig miljoen euro inclusief bonussen bij Ajax neergelegd, wat door Marc Overmars van tafel is geveegd. Sindsdien is het stil vanuit Italië. Zelf is Ziyech al akkoord over een contract voor vijf seizoenen.