De Ligt looft 'goede gast' van Ajax: 'Een goede versterking voor ons'

De Ligt looft 'goede gast' van Ajax: 'Een goede versterking voor ons'

30-06-2018 09:26
29

Perr Schuurs hoopt in de toekomst de nieuwe Matthijs de Ligt te worden. Beide spelers zijn even oud, maar de een is in zijn ontwikkeling iets verder dan de ander. Schuurs kijkt op tegen De Ligt.

"De nieuwe Matthijs de Ligt? Daar zou ik wel voor tekenen, ja. Zeker", zegt Schuurs eerlijk tegen de NOS. "Hij is in mijn ogen een heel grote speler en een voorbeeld. Als je ziet hoe hij zich heeft ontwikkeld, dan is dat iets om naartoe te kijken. Er is heel veel concurrentie en Matthijs de Ligt zet je niet zomaar aan de kant. Dat is degene waar je de concurrentie mee aangaat. Ik moet gewoon hard werken en me goed laten zien. Als ik de kans krijg moet ik 'm pakken, zodat ik kan blijven staan."

De Ligt zelf reageert ook op de vergelijking. "Een kloon? We lijken qua speelstijl op elkaar. Groot en blond, maar voetballend is hij ook sterk. Ik denk wel dat hij een goede versterking is voor ons. Hij heeft wel wat van mij weg, maar vergelijken is altijd een beetje oneerlijk."

De Ligt zegt dat hij goed op kan schieten met Schuurs. "Ik zit met hem nu op de kamer. Het is een heel aardige gast. Ik probeer hem te helpen en hij mij ook. Dat is alleen maar goed. Ik heb wel een aantal dingetjes tegen hem gezegd. Dat weet hij zelf ook wel. Daar is hij mee bezig."

Wat dat is? "Het is meer een sarcastisch grapje, maar dat Limburgs mag er soms wel vanaf. Ik vind het mooi om te horen, maar het is ook grappig om hem daar mee te plagen. Ik kan goed met hem opschieten, een goede gast."

Lees ookDe Ligt keurt Ajax-plannen: "Dat neem ik zeker mee in mijn beslissing"