Update: 'Driejarig contract groot obstakel voor transfer van Twente naar NAC'

2 juli om 16:14

Jorn Brondeel kan komend seizoen terugkeren bij NAC Breda. De Brabantse eredivisionist heeft zich bij FC Twente gemeld voor de doelman. Dat bevestigt Sandro Calabro, de zaakwaarnemer van de Belg. 

"Afgelopen winter meldde FC Twente zich ook al bij mij. Toen mocht hij niet weg van de directie van Twente. De club was in fel gevecht om zich te handhaven en wilde alle spelers aan boord houden", vertelt Calabro zaterdag aan ELF Voetbal

"Er waren meerdere clubs voor hem in de markt. Zulte-Waregem was heel serieus, maar de mening van FC Twente was duidelijk. Ook nu is NAC Breda niet de enige. We zullen zien hoe het afloopt. Het is goed om te zien dat de prestaties van Jorn worden gewaardeerd."

Brondeel speelde al eens eerder voor De Parel van het Zuiden. In het seizoen 2016/17 huurde NAC de 24-jarige sluitpost van Lierse SK. Na dat seizoen signeerde Brondeel een contract tot medio 2021 in Breda. 

Update 02/07 16.14: Een overstap van Brondeel naar Breda is nog geen uitgemaakte zaak. BN DeStem meldt maandag dat het contract van de Belgische goalie 'het grootste obstakel is'. Brondeel heeft in de Grolsch Veste nog een verbintenis voor drie seizoenen. Twente verlangt daarom ook een flinke transfersom.