Smulders (links) met trainer Mitchell van der Gaag

NAC 'heeft last van WK' en zit in Engelse wachtkamer: 'Twee spelers, geloof ik'

1 juli om 12:24

Het WK in Rusland zit Manchester City en NAC Breda dwars. Omdat haast álle spelers van de kampioen van Engeland momenteel actief zijn op het toernooi, is de club (nog) niet bereid om een aantal talenten naar Breda te laten verkassen. 

"We hebben last van het WK", legt technisch directeur Hans Smulders uit aan Voetbal International. "City heeft heel veel spelers op het WK. Ze weten niet hoe lang die spelers daar actief zijn en ze hebben ook nog recht op vakantie."

"Ondertussen begint ook de voorbereiding van City op de nieuwe voetbaljaargang. Er staat een trip naar de Verenigde Staten gepland. Jonge talenten en spelers die op de nominatie staan om verhuurd te worden, vullen de opengevallen plekken op."

"Ze hebben geloof ik twee spelers over die niet op het WK zijn, dus er zijn wat open plekken. Er zullen spelers meetrainen die onze kant op zullen komen. We moeten geduld hebben", besluit Smulders. 

NAC hoopt zich volgens VI uiteindelijk op huurbasis te versterken met middenvelder Luka Ilic en verdediger Erik Palmer-Brown.